Volleyballs historie

​ VOLLEYBALLS HISTORIE

Her kan du se verdensranglisten over de bedste nationer i volleyball.

——————————————————

Volleyball er – ligesom basketball – en sportsgren der blev opfundet i Amerika.

Ordet “volley” er engelsk og betyder “at flugte” bolden, altså spille bolde videre uden at gribe eller holde den i ro.

Spillet blev opfundet i Chicago af den amerikanske KFUM-idrætsleder William Morgan i 1896 og blev allerede med soldaterne under 1. verdenskrig spredt til alle egne af kloden. Der spilles volleyball over alt. Derfor er volleyball da også suverænt den idrætsgren som har flest medlemmer i verden (140 millioner spillere!) – alene i Kina er der flere volleyspillere end der er fodboldspillere i hele verden.

(I øvrigt er basketball andenstørst med 80 millioner spillere, og fodbold tredjestørst med 40 millioner spillere. Idrætter som badminton og håndbold er, selv om de er store i Danmark, meget meget små på verdensplan.)

Især to kendetegn gør volleyball anderledes end andre hold-boldspil: At modstanderne ikke kommer i fysisk kontakt med hinanden. At man skal rotere rundt på alle pladser – man kan altså ikke nøjes med at gøre sig god til én ting, f.eks. at score mål. Alle er dermed lige vigtige for holdet.

FIVB har arrangeret verdensmesterskaber i volleyball siden 1949 (siden 1952 for damer). Volleyball blev optaget som olympisk sportsgren ved de olympiske lege i Tokyo 1964.