Om kidsvolley

Kidsvolley er fremragende koncept for at lære børn boldspil og bevægelse. Ideerne kom fra Holland, hvor volleyball er den største indendørs sport, og blev videreudviklet her i Danmark.

Ideen er at man vender tingene på hovedet og siger at børnene først skal lære nogen grundlæggende ting for at få udbytte af boldspil. Det gælder for eksempel at være glad for bolden, at bevæge sig, at have såkaldt øje-hånd-koordination, at have rumfornemmelse (se hvor de andre er, hvor banen er).

Således starter de mindste på level 0 med at gribe og kaste og med ‘rotationsvolley’. Der bliver stillet eksta krav til deres opmærksomhed ved at de roterer plads efter hver overspilning, og der bliver stillet ekstra krav til deres ansvarsfølelse ved at de ‘dør’, hvis de laver fejl. Men selvfølgelig kan holdet kæmpe en ‘død’ spiller fri igen. Level 1 og 2 er videreudviklinger af ‘rotationsvolley’.

Når børnene kommer i 4.klasse kommer de på level 3, hvor det er slut med at rotere og hvor baggerslag og fingerslag skal anvendes. Man skal nu spille tre gange, men til gengæld må – eller rettere skal – 2.berøringen være en kaste-gribehævning op til en medspiller.

I 5.-6. klasse er børnene som regel så gode at de er på level 4 og 5 hvor det næsten er voksenvolley – bortset fra at alle kidsvolley hold er 4 spillere på en badmintonbane.

Se en video fra træningen: